Spirit van de maand

spirit-van-de-maand-december-2022

Benriach The Original Ten

10yo Speyside Single Malt Scotch Whisky

Het bijzondere karakter van de Benriach whisky’s komt voort uit de avontuurlijke aard van founder John Duff. Rond 1890 reisde hij de hele wereld over, waarbij de productie van het Schotse vuurwater zijn volledige en onverdeelde aandacht had. Eenmaal terug in Schotland was hij vastbesloten en richte hij de Benriach distilleerderij op, in Elgin, het hart van de Speyside.

Wie Benriach zegt, zegt ook flavour. Bij Benriach hebben ze een kunst weten te maken van het creëren van de allermooiste en meest unieke whisky’s. Dit doen zij door alle facetten in het distilatieproces optimaal te benutten. Benriach distilleert namelijk drie type whisky’s: peated, non-peated en tripple-distilled. Maar ook doet Benriach zelf haar floormaltings, wat in deze tijd uitzonderlijk is. En natuurlijk niet te vergeten is ‘the art of maturation’.

Geen enkele andere distilleerderij heeft zo’n unieke voorraad aan experimentele vaten als Benriach. Benriach is de enige die al haar whisky’s op tenminste drie verschillende vaten rijpt. Voor The Original Ten is dat een combinatie van ex-bourbon, sherryvaten en virgin oak.

0,7 Ltr.
Nu slechts 27,99

Untappd logo

Bezoek Bier en Wijnhuis Panningen op Untappd

WT Wine logo

Bezoek Bier en Wijnhuis Panningen op Wijntransport

Online bestelling doorgeven

Geef nu online je bestelling aan ons door

Facebook logo Bier en Wijnhuis Panningen

Bezoek Bier en Wijnhuis Panningen op Facebook